Mošt z čerstvých jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
 - Sacharidy 319 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 319 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 540 mg
 - Vláknina 19000 mg
 - Vitamín A 19000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal.
 - 
                                2
Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme.
 - 
                                3
Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti.