Zabaione k jahodovému želé se šampaňským
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 370.2 mg
 - Draslík 539 mg
 - Vláknina 11300 mg
 - Vitamín A 11300 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1252.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto.
 - 
                                2
Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením.