Želatina z telecích nožiček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 260.2 mg
 - Vláknina 1370 mg
 - Vitamín A 1370 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou.