Angreštový rosol s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 237 mg
 - Vláknina 8900 mg
 - Vitamín A 8900 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme nezralý angrešt. Plody očistíme, odstraníme stopky a okvětí a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté obsah propasírujeme přes síto, vmícháme med a dále vaříme, až je směs dostatečně hustá. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu.
 - 
                                2
Rosol rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě.