Bramborové balónky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.11 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 110.2 mg
  • Draslík 429.4 mg
  • Vláknina 5063 mg
  • Vitamín A 5063 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory prolisujeme, za tepla smícháme s kouskem másla a s mlékem na kaši.

  • 2

    Do kaše vmícháme uvařené (nebo pečené) maso nakrájené na kousky, vejce a mouku. Podle potřeby osolíme.

  • 3

    Z těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku. Při smažení se nafouknou jako malé balónky.

Komentáře k receptu