Křenové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Křen
  • 200 g Rajčata
  • 400 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Feferony
  • 1 šálek Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 780.3 mg
  • Vláknina 12293 mg
  • Vitamín A 12293 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 175.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme omytá rajčata, oloupanou cibuli a feferonky. Osolíme a necháme v míse do druhého dne.

  • 2

    Potom přidáme všechny ostatní přísady (cukr, hřebíček, křen, ocet, skořice) a v kastrolu pod pokličkou dusíme na mírném ohni, až je přebytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout.

  • 3

    Čatní naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme asi na 3 měsíce.

  • 4

    Podáváme k masu.

Komentáře k receptu