Zelí po bengálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 204.9 mg
  • Vláknina 2281.2 mg
  • Vitamín A 2281.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrouháme na nudličky a osmažíme na másle spolu se zázvorem a chilli kořením.

  • 2

    Potom přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, cukr a sůl a vše podusíme.

  • 3

    Když je zelí měkké, poprášíme pokrm směsí skořice, hřebíčku a kardamomu.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu