Zelí ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 303.4 mg
  • Vláknina 8937 mg
  • Vitamín A 8937 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky, osmažíme na másle a osolíme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme trochou vody a za občasného zamíchání dusíme doměkka.

  • 2

    Když se voda odpaří, přidáme k měkkému zelí smetanu a ocet a přihřejeme k varu.

Komentáře k receptu