Čínské zelí dušené s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Zelí čínské
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 1635.7 mg
  • Vláknina 17812.6 mg
  • Vitamín A 17812.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí rozpůlíme a nakrájíme na proužky, oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Na polovině dávky sádla podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a celer, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Ze zbylého sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí, přidáme cukr, ocet a podle chuti sůl. Krátce povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu