Těstoviny - základní předpis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.5 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 307.8 mg
  • Draslík 55.2 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, žloutků a vody zaděláme vláčné těsto - nesolíme. Rozdělíme je na 3 stejné díly a pod utěrkou necháme odpočinout.

  • 2

    Z každého dílu těsta vyválíme asi 2mm silnou placku, kterou necháme na utěrce po obou stranách oschnout.

Komentáře k receptu