Žemlová nádivka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle plátky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 130 g Slanina vepřová
  • 250 g Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 315.9 mg
  • Draslík 153.9 mg
  • Vláknina 114.3 mg
  • Vitamín A 114.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme rozpustit. Přidáme máslo, když se tuk zaškvíří, vlijeme jej do mléka. Přidáme sůl, vejce, nasekanou petržel, plátky mandlí a na špičku nože muškátového květu. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do mísy na nakrájené žemle. Nádivku necháme 30 minut stát, jen občas obrátíme spodní vrstvu nahoru.

  • 3

    Pokud bude nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky, pokud bude suchá, přilijeme trochu mléka.

Komentáře k receptu