Polentová sluníčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Kukuřičná krupice T 600
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9.1 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 4787.5 mg
  • Vitamín A 4787.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar necháme vzkypět, vsypeme krupici a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Hrnec odstavíme z ohně a polentu necháme bobtnat.

  • 2

    Plech opláchneme vodou, pomažeme uvařenou kaší a necháme vychladnout. Z kaše vypichujeme kolečka o průměru 10 cm a pokládáme je na vymazaný plech. Z dýňových semínek, sezamu, mandlí a ořechů vytvoříme sluníčkům obličeje. Poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu