Pivní fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Chléb toastový
  • 450 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 134.6 mg
  • Vláknina 5746.6 mg
  • Vitamín A 5746.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vlijeme pivo, prohřejeme, přidáme na kostičky nakrájený sýr, podle chuti hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr necháme roztavit.

  • 2

    Po částečném vychladnutí natřeme směs na plátky toastovécho chleba (nebo veky), rozložíme na suchý plech a v předehřáté troubě krátce zapečeme do zlatova.

  • 3

    Ihned podáváme k pivu nebo k čaji.

Komentáře k receptu