Hrubozrná hořčice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Hořčice
  • 15 g Sůl
  • 15 g Cukr krupice
  • 50 g Hořčičné semínko
  • 20 ml Ocet jablečný
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 39 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 62.3 mg
  • Vláknina 1958.3 mg
  • Vitamín A 1958.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka vaříme v malém množství vody doměkka. Slijeme a v hmoždíři rozdrtíme nahrubo. Práškovou hořčici zakapeme vodou a utřeme.

  • 2

    Smícháme s drcenými semeny, přidáme sůl, cukr a pomerančovou kůru. Za stálého míchání pak přiléváme ocet nebo víno tak dlouho, dokud nemá hořčice požadovanou konzistenci.

Komentáře k receptu