Karlovarské preclíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Droždí
  • 10 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 cl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 2364 mg
  • Vitamín A 2364 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme nakrájené máslo, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silné tyčinky, ze kterých tvarujeme preclíky. Urovnáme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem.

  • 3

    Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení je ihned odebereme z plechu.

  • 4

    Podáváme k čaji nebo k vínu.

Komentáře k receptu