Citrony naložené v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 6 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 18 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 127 mg
  • Vláknina 8225 mg
  • Vitamín A 8225 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony omyjeme horkou vodou. Jeden vymačkáme a ostatní nařízneme podélně tak, aby ve špičkách zůstaly pohromadě. Do řezů rozdělíme 4lžičky soli. Stiskneme, dáme do zavařovací sklenice, zasypeme zbytkem soli, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby byly ponořené.

  • 2

    Sklenici uzavřeme a necháme odpočinout cca 2týdny na tmavém místě, při pokojové teplotě.

  • 3

    Poté můžeme uchovat v chladu až jeden rok.

Komentáře k receptu