Ricottové závitky v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Ricotta
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 400 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1123 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.9 mg
  • Vláknina 3749.5 mg
  • Vitamín A 3749.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.

  • 2

    Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.

  • 3

    Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.

Komentáře k receptu