Bagetky Ficelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 510 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 16.8 mg
  • Vláknina 8816.5 mg
  • Vitamín A 8816.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hladkou mouku se lžičkou soli a 360 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké těsto, které na pracovní desce hněteme ještě 10 minut.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na váleček dlouhý asi 30cm. Válečky přeneseme na plech a na povrchu nařízneme několik šikmých zářezů. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.

  • 3

    Vykynuté bagetky potřeme silně osolenou vodou (150 ml) a pečeme 15-20 minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme teplé nebo studené.

Komentáře k receptu