Sezamové preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Sezam - semena
  • 350 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 70.2 mg
  • Vláknina 725 mg
  • Vitamín A 725 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a cukr a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a pak přidáme mouku a špetku soli a 10 g sezamového semínka. Těsto mícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne měkké těsto. Pak necháme 20 minut kynout.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl. Hněteme minimálně pět minut, poté těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto zlehka promícháme a necháme ještě 10 minut dokynout. Rozdělíme na 8 částí, každou vyválíme na kuličku a pak na ovál, který rozválíme až do dlouhé šňůrky asi 40 cm dlouhé, ze kterých spleteme preclík.

  • 3

    Preclík dáme na lehce pomoučený plech a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě 30 minut dokynout, pak vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 220 stupňů Celsia cca 20 minut.

Komentáře k receptu