Francouzský dressing

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 kávová lžička Hořčice francouzská
  • 1 ks Mandarinky
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Olej olivový
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 50.2 mg
  • Vláknina 1066 mg
  • Vitamín A 1066 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme med, olej, ocet, metličkou rozšleháme, osolíme, opepříme a podle chuti přimícháme hořčici a mandarinkovou šťávu.

  • 2

    Dressing plníme do skleniček, zavíčkujeme a skladujeme v ledničce.

Komentáře k receptu