Rozinkové čatní s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rozinky tmavé
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 166.9 mg
  • Vláknina 4072.4 mg
  • Vitamín A 4072.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky necháme namáčet v octě cca 24 hodin. Poté přidáme utřený česnek, všechno koření, nasekané mandle a ochutíme cukrem a solí.

  • 2

    Přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud směs nezhoustne na sirup. Vlijeme do sklenic, zavíčkujeme a odložíme na pozdější použití.

Komentáře k receptu