Sladký bochánek s cukrovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 10.2 mg
  • Vláknina 358.7 mg
  • Vitamín A 358.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.

  • 2

    Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.

  • 5

    Během pečení připravíme cukrovou polevu - zahřejeme lžíci vody a v ní mícháme do rozpuštění lžíci krupicového cukru.

  • 6

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu