Slazený angreštový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kg Angrešt
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 170 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 170 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 399 mg
  • Vláknina 17200 mg
  • Vitamín A 17200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme nedozrálý angrešt. Plody očistíme a omyjeme. Nasypeme do smaltované nádoby, zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté připevníme na další hrnec plátno, vlijeme na něj celý obsah nádoby a necháme pomalu okapat.

  • 2

    Zachycenou šťávu svaříme na poloviční množství. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu. Nakonec přisypeme cukr a dál vaříme do zrosolovatění. Rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uzavřeme. Uchováme na temném místě, při nižší teplotě.

Komentáře k receptu