Třešně sušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 486.7 mg
  • Vláknina 7333.3 mg
  • Vitamín A 7333.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5592 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale méně šťavnaté třešně. Omyjeme, necháme okapat a i s peckami rozprostřeme na lísky. Sušíme na slunečném místě při teplotě 30-40 °C po dobu cca 8 hodin. Vypeckované ovoce sušíme delší dobu při nižší teplotě. Jakmile z nich při zmáčknutí nevytéká šťáva, uložíme na suchém a chladné místě.

Komentáře k receptu