Nádivka ze žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1132 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 785 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 457.2 mg
  • Vitamín A 457.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo.

  • 2

    Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí.

  • 4

    Nádivkou naplníme masové kapsy.

  • 5

    Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení.

Komentáře k receptu