Mletá zeleninová směs naložená v tuku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Květák
  • 250 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 100 g Sůl
  • 250 g Tuk
  • 20 g Česnek
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 2638 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 204.5 mg
  • Vláknina 4022.1 mg
  • Vitamín A 4022.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a na masovém mlýnku umeleme. V pánvi rozehřejeme tuk a přidáme zeleninovou směs. Ochutíme solí a doměkka podusíme.

  • 2

    Ještě teplou kaši rozdělíme do sklenic a umačkáme. Povrch zalijeme rozehřátým tukem tak, aby vznikla souvislá vrstva. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu