Domácí šlehačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 6 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zahřejeme mléko k bodu varu a přidáme nakrájené máslo. Šleháme nebo mixujeme asi 3 minuty.

  • 2

    Potom směs přelijeme do misky a po vychladnutí dáme na 1 hodinu do mrazáku.

  • 3

    Po vyjmutí z mrazáku směs ušleháme dotuha.

Komentáře k receptu