Pivní preclíky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.75 kostka Droždí
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Mák - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 188.5 mg
  • Vláknina 8888 mg
  • Vitamín A 8888 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.

  • 2

    Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

  • 3

    Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.

  • 4

    Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.

Komentáře k receptu