Křupavé domácí rohlíky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 7 g Droždí
  • 470 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2.7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 2961 mg
  • Vitamín A 2961 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažnou vodu a rozpuštěné máslo vlijeme do pekárny, přidáme mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Zapneme program na těsto.

  • 2

    Po vykynutí z těsta vytvarujeme 10 rohlíků, které necháme 15 minut kynout.

  • 3

    Potom rohlíky potřeme mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. Do trouby před pečením vložíme hrnek s vodou.

Komentáře k receptu