Rychlý dietní chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka rýžová
  • 200 g Solamyl
  • 100 g Mouka sójová odtučněná
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Vinný kámen
  • 1 balení Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55.8 mg
  • Vláknina 6828.5 mg
  • Vitamín A 6828.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto.

  • 3

    Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout.

  • 4

    Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

  • 5

    Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu