Sýrové tyčky se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Mouka celozrnná špaldová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 197.6 mg
  • Draslík 95.2 mg
  • Vláknina 3844.7 mg
  • Vitamín A 3844.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    V míse promícháme celozrnnou mouku, 100 g hladké mouky (zbytek odložíme na posypání válu), sůl a drobně nakrájené chladné máslo. Ze směsi utvoříme žmolenku, do které přidáme strouhaný parmazán.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce s mlékem, 1,5 lžíce směsi odložíme stranou, zbytek vmícháme do žmolenky. Vypracujeme hladké těsto, které přendáme na vál a ještě prohněteme. Poté pomoučený vál zaprášíme mletou paprikou a těsto rozválíme do tvaru čtverce o straně cca 20 cm. Těsto potřeme odloženou vaječnou směsí, posypeme sezamem, který do těsta zlehka vtlačíme.

  • 4

    Takto připravené těsto rozřízneme na půl a krájíme na 1 cm široké pásky. Lehce je zatočíme a klademe na plech. Aby se tyčky neprohýbaly, přitiskneme jejich konce k plechu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

  • 5

    Po upečení necháme tyčky mírně zchladnout a můžeme podávat. Chutné jsou i studené.

Komentáře k receptu