Mátový sirup

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Máta
  • 20 g Kyselina citronová
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1.2 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 56.7 mg
  • Vláknina 941.1 mg
  • Vitamín A 941.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mátu propereme ve vodě, nasekáme na kousky, přidáme citrón v bio kvalitě nakrájený na kolečka, zalijeme převařenou a vychladlou vodou, překryjeme fólií a necháme 24 - 36 hodin louhovat.

  • 2

    Mátu s nálevem procedíme přes řidší plátno, důkladně vymačkáme a odměříme. Na 1 litr tekutiny dáme 1,20 kg cukru a 20 g kyseliny citrónové. Pokud je nálevu méně, tak můžeme do jednoho litru doplnit vodou.

  • 3

    Vše zahříváme až do dosažení teploty 85°C. Sirupem ihned naplníme předehřáté láhve, zavíčkujeme a položíme až do vychladnutí.

Komentáře k receptu