Kysel z černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rybíz černý
  • 140 g Cukr krupice
  • 50 g Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 121.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a procedíme.

  • 2

    Odvar přivedeme do varu, přidáme cukr a škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Odstavíme z ohně, přilijeme syrovou šťávu a promícháme.

  • 3

    Kysely připravujeme stejným způsobem i z jiných bobulovin.

Komentáře k receptu