Kachna s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 2.8 mg
 - Draslík 67.2 mg
 - Vláknina 1079.9 mg
 - Vitamín A 1079.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu necháme rozmrazit, poté ji očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř posypeme sušenou mateřídouškou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na pánvičce a kachnu na ní opečeme. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme v troubě.
 - 
                                2
Nakonec ke kachně přidáme omyté višně a už jen krátce prohřejeme.