Hrušky pošírované v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 288.3 mg
 - Vláknina 20366.2 mg
 - Vitamín A 20366.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme.
 - 
                                2
V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a kořením. Když se cukr rozpustí, vložíme hrušky a pod pokličkou zlehka povaříme asi 20 minut. Hrušky často přeléváme vínem.
 - 
                                3
Měkké hrušky vyjmeme a odstraníme celou skořici. Tekutinu v kastrolu částečně svaříme na sirup. Přelijeme jím hrušky.
 - 
                                4
Podáváme horké nebo můžeme nechat hrušky vychladnout v sirupu a před podáváním ještě dobře vychladit.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                