Pražma s banány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Banány
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1000 g Pražma
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 185.5 mg
  • Draslík 1570.6 mg
  • Vláknina 11088.5 mg
  • Vitamín A 11088.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájená rajčata orestujeme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a přidáme tabasco.

  • 2

    30 g máslo rozpálíme na pánvi a dozlatova na něm osmažíme podélně rozkrojené banány.

  • 3

    Pražmu rozpůlíme, vyjmeme kostru. Maso osmažíme na zbytku rozpáleného másla. Smažíme 12 minut.

  • 4

    Rýži uvaříme dle návodu.

  • 5

    Rybu servírujeme podlitou kořeněnými rajčaty, obloženou banány a rýží.

Komentáře k receptu