Čerstvé hrušky plněné nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 701 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 55.5 mg
 - Draslík 346.2 mg
 - Vláknina 11082.5 mg
 - Vitamín A 11082.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
Připravíme si krém. Změklé máslo našleháme, vmícháme nastrouhanou nivu a jemně nakrájenou pažitku.
 - 
                                3
Prostředek hrušek, z něhož jsme vykrojili jádřince, plníme krémem a zdobíme půlkou vlašského ořechu.