Mléčná rýže s višněmi
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
 - 100 g Chléb celozrnný pšeničný
 - 400 g Kompot višňový
 - 150 g Rýže loupaná
 - 200 g Sušenky BeBe světlé jemné
 - 500 ml Mléko plnotučné
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 31.9 mg
 - Draslík 173.4 mg
 - Vláknina 8117.3 mg
 - Vitamín A 8117.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 519 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně.
 - 
                                3
Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs.
 - 
                                4
Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.