Zavařenina pomerančová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Pomeranče
  • 300 g Cukr želírovací
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Likér pomerančový
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 200 ml Šťáva jablečná 100%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 2533.3 mg
  • Vitamín A 2533.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, potom je rozčtvrtíme, vložíme i s kůrou do hrnce, přilijeme vodu, likér, šťávu, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Pomeranče vyndáme, oloupeme kůru, dužinu rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, přilijeme jablečnou šťávu, přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvíli chladnout, občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára.

  • 2

    Naplníme sklenice, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vystydnout.

Komentáře k receptu