Potočnicová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 175 g Potočnice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1000 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1460 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 643.5 mg
  • Vláknina 12873.2 mg
  • Vitamín A 12873.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zpěníme máslo a za občasného promíchání na něm doměkka podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

  • 2

    Z omyté potočnice otrháme lístky a lodyhu přidáme spolu s omytými, nahrubo nakrájenými hruškami k cibuli. Vše promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.

  • 3

    Odstavíme z plotny a polévku vlijeme do mixeru. Přidáme lístky potočnice a vše dohladka rozmixujeme.

  • 4

    Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti přisolíme a opepříme.

  • 5

    Podáváme s hoblinkami parmezánu a kapkou olivového oleje.

Komentáře k receptu