Palačinky třešňové
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Třešně koktejlové
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 2 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 48.2 mg
 - Vláknina 8108 mg
 - Vitamín A 8108 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme konzervované vypeckované třešně a šťávu (3 dl). Smícháme s mandlovou esencí a skořicí. Vmícháme solamyl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne, a poté dáme stranou.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku a sůl, přidáme pokrájenou mátu a uprostřed uděláme důlek. Přidáváme vejce s mlékem a šleháme, než získáme hladké těsto.
 - 
                                3
Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi o průměru 18 cm, když je olej horký, vylijeme ho ven, přidáme těsto, aby pokrylo dno pánve a smažíme 2 minuty. Obrátíme a z druhé strany smažíme další 1 minutu. Vyklopíme a udržujeme teplé. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
 - 
                                4
Třešňovou náplň naneseme na 1/4 každé palačink, a poté ji srolujeme do kornoutku. Posypeme cukrem a podáváme.