Angreštová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 22 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 99 mg
 - Vláknina 4300 mg
 - Vitamín A 4300 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a na mírném ohni zahříváme, až začnou bobule praskat.
 - 
                                2
Šťávu můžeme také z ovoce vylisovat a vyvařit na 1/3 množství. Rozdělíme do malých skleniček a při teplotě 80°C sterilujeme v zavařovacím hrnci 25 minut.