Jablková řýže se skořicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 60 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 185 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 173 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 370.1 mg
  • Vláknina 17057 mg
  • Vitamín A 17057 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.

  • 3

    Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V misce je smícháme s citronovou šťávou, přidáme do rýže, promícháme a vaříme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.

  • 4

    Rýži s jablky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Komentáře k receptu