Rybíz jako brusinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 328.5 mg
 - Vláknina 21446.6 mg
 - Vitamín A 21446.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralý červený rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu. Rybíz přelijeme 1 l vroucí vody a necháme ho okapat. Poté ho dáme do hrnce. V míse si rozmícháme 1/4 l vody s 65 g cukru. Když je cukr rozpuštěný, přilijeme 1/4 l octa a nálevem zalijeme rybíz. Ještě přidáme celou skořici, 3 hřebíčky a při mírné teplotě rybíz vaříme 10 minut.
 - 
                                2
Horkou směs dáme do menších suchých sklenic, dobře je uzavřeme patentovými uzávěry, sklenice převrátíme, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Takto uvařený rybízový kompot použijeme místo brusinek.