Bezlepkový bramborový salát s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Celer bulvový
  • 20 g Hrášek mražený
  • 40 g Jablka
  • 40 g Mrkev kořen
  • 40 g Salám drůbeží bezlepkový
  • 100 g Majonéza bezlepková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Hořčice bezlepková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1.3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 961.1 mg
  • Vláknina 13754.5 mg
  • Vitamín A 13754.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory, mrkev a celer omyjeme. Brambory ve slupce uvaříme v rendlíku ve 4 dl vody. Vaříme je 20 minut, poté je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zeleninu uvaříme vcelku v druhém hrnci. Vaříme ji 15-20 minut. Poté zeleninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V rendlíku si přivedeme k varu 5 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek. Scezený a propláchnutý studenou vodou ho přidáme k bramborům. Uvaříme natvrdo vejce v 4 dl vody. Vaříme je 9-10 minut. Vychladlé vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Omyté a oloupané sladkokyselé jablko rozkrojíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme drůbeží bezlepkový salám a s jablkem ho přidáme do mísy.

  • 3

    Vše promícháme, ochutíme bezlepkovou hořčicí, majonézou, solí, pepřem, olejem a citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny. Bramborový salát s jablkem podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu