Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Meruňky
  • 30 g Mouka bezlepková
  • 30 g Cukr krupice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 500 g Jogurt bílý
  • 150 g Cukr třtinový
  • 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 206.3 mg
  • Vláknina 2500 mg
  • Vitamín A 2500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme.

  • 2

    Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka.

  • 3

    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva, přidáme bílý jogurt, 2 vejce, třtinový cukr a vanilkový cukr. Směs dobře promícháme a nalijeme ji do dortové formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali bezlepkovou strouhankou. Těsto pokryjeme rozpůlenými meruňkami a drobenkou.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°C přibližně 30 minut. Meruňkový koláč nakrájíme po vychladnutí.

Komentáře k receptu