Pečeně v pomerančové marinádě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ks Pomeranč
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 2 polévková lžíce Zázvor
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 704.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčkou, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn.

  • 2

    Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu.

  • 3

    Necháme přes noc marinovat.

  • 4

    Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200 °C a pak hodinu na 180 °C - odkryté.

  • 5

    Ke konci pečení přidáme poslední pomeranč nakrájený na plátky.

Komentáře k receptu