Kdoulový sýr ze slupek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 143.8 mg
 - Vláknina 123.3 mg
 - Vitamín A 123.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme
 - 
                                2
jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.
 - 
                                3
Slupky použijeme va výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlejeme vodou
 - 
                                4
do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody
 - 
                                5
a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.
 - 
                                6
Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy
 - 
                                7
a rozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout
 - 
                                8
v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.