Vaječné kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 254.8 mg
  • Draslík 337.5 mg
  • Vláknina 3385.5 mg
  • Vitamín A 3385.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme kari kořením, moukou a krátce osmahneme.

  • 2

    Přidáme na kousky nakrájená rajčata, kečup, vodu a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Omáčku osolíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce a vše krátce prohřejeme.

  • 4

    Před podáváním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu