Ledové krystaly ze dvou melounů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 900 g Meloun cukrový
  • 900 g Meloun vodní
  • 200 g Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130.5 mg
  • Vláknina 926 mg
  • Vitamín A 926 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 799 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve dáme cukr a 500 ml vody, vše uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme přibližně 5 minut, odstavíme, vmícháme citrónovou šťávu.

  • 2

    Ananasový meloun oloupeme a vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme do hladka, uložíme do nádoby vhodné na zamražení, stejným způsobem zpracujeme cukrový meloun.

  • 3

    Do každé z nádob s melounem vlijeme polovinu svařeného cukru a dobře promícháme. Zakryjeme, dáme na 5 hodin do mrazáku, občas promícháme.

  • 4

    Ledové krystaly necháme asi 10 minut v pokojové teplotě, aby změkly. Lžící seškrabujeme povrch krystalů, aby se vytvořila zrnitá struktura.

  • 5

    Na osm misek naklademe vždy trochu krystalů z jednoho melounu a vedle z druhého.

Komentáře k receptu